dimecres, 19 de desembre del 2012

Propostes verdes

Hola! Sóc en Guillermo de 3r de ESO i tinc varies propostes per a que lo nostra escola sigui més verda:
  • La meva primera proposta consisteix en pujar les persianes de totes les aules fins a dalt de tot, de tal manera que no hi ha necessitat de encendre les llums.
  • Una altra bona idea és la de no encendre i apagar tant els ordinadors a classe, ja que després s'han de carregar a casa i això també causa despesa.
  • També s'ha de convèncer als alumnes i als professors per a que no utilitzin tant els cotxes, sinó els autobusos i el tren, la bici o vindre caminant.
  • A classe, s'hauria de parlar més sobre l'efecte hivernacle, la contaminació i el canvi climàtic, temes molt importants que ens afecten a tots i sobre els quals tothom hauria d'estar informat. Properament us passaré més informació sobre aquests temes. 
  • Altres coses a fer són: convèncer als professors per a que no utilitzin tant l'ascensor i fer servir menys els radiadors i, quan es fan servir, amb no tanta potència.
Per una escola i un món millor!
Hola sóc l'Angel de 3rA us proposo aquest joc......potser es pot jugar a l'hora de tutoria:



Fòrum sobre el futur de les deixalles
Joc en què els alumnes assumeixen diferents rols per discutir el tema de les deixalles en el seu municipi. Dirigit a ESO.

Descripció

És un joc per fomentar el debat entre grups de nois i noies que assumeixen el rol de diferents tipus d'agents socials per discutir com resoldre el tema de les deixalles en el seu municipi. Cada grup tria un dels papers següents: ecologista, representant de l'Administració, ciutadà, empresari i pagès, i prepara els punts principals sobre els quals fonamentarà el debat.

A partir del joc de rol, els nois i les noies s’adonaran que cada tipus d'agent social té un punt de vista diferent sobre com gestionar les deixalles, i que prendre decisions que siguin del gust de tothom no és fàcil. Però també descobriran que quan totes les persones implicades tenen la voluntat d'arribar a una solució consensuada és més probable trobar una solució que satisfaci tots els agents implicats.

dijous, 13 de desembre del 2012

IDEES VERDES PER AQUEST NADAL!!!


Hola sóc en Raúl Rebolo de 3rA he trobat una pàgina que us pot interessar per fer la decoració de la vostre llar.... "molt verda"

Amb aquest post encetem el Nadal a Món verd, on aprendrem a decorar les nostres llars i us recomanarem magnífics regals relacionats amb el temes que ens uneixen, amb materials reciclats o amb tot allò que tinguem per casa i que ja no els hi donem ús:
Primer de tot us donarem una serie de consells que esperem us ajudin a decorar els vostres espais per les pròximes festes amb tot allò que tenim oblidat per casa i de passada sense gastar gaires:
  



dimarts, 11 de desembre del 2012

VOLS FER UN REGAL MOLT ESPECIAL I

( ECO-NÒMIC I ECO-LÒGIC)

Voleu estampar una samarreta, un moble, o qualsevol altre objecte? Aquest mes us ensenyem a fer-ho amb unes patates. Segur que us quedarà ben xulo!!!