divendres, 22 de març del 2013

COM TENIR CURA DEL PLANETA.2N C. INICIAL

Els nen i nenes de segon de Cicle Inicial, hem estat treballant durant uns quants dies en un llistat de coses que tots podem fer per tenir cura del Planeta, perquè tenim molt clar que és feina de tots!
Hem fet dos llistats, un l'hem penjat a la classe perquè ho tinguem ben present, i un altre a la cartellera verda del passadís, per veure si entre tots fem una bona feina.

divendres, 15 de març del 2013

TALLERS SOLARS A 2N DE CICLE INICIAL



Avui 15 de març, els nens i nenes de segon de Cicle Inicial, hem pogut gaudir d’un taller solar durant tot el matí.
Aquesta activitat, queda emmarcada en el treball que estem fent tant com a curs, com tot el centre, per esdevenir escola verda. En ella ens han explicat com podem treballar per fer un planeta millor per a tots, aconseguint extreure energia de fonts renovables com el sol i l’aire.
Hem començat el matí amb un conte que ens ha introduït en el tema a treballar. Després hem realitzat diverses activitats a l’aula per tal d’estar alerta sobre les millors opcions per al nostre planeta, i finalment hem arribat a la part més divertida, hem baixat a la pista i hem fet anar una sèrie de joguines solars! Quins riures i emoció en veure com funcionaven només amb l’ajut del nostre Sol.
En resum, ha estat una experiència molt positiva que ens ha fet gaudir, ens ha ensenyat i a més ens ha ajudat a prendre consciència de la importància de cuidar el planeta, i això és feina de tots/es.
























DIJOUS FRUITER 14/3/13

Una setmana més, el dijous la nostra escola es va omplir de fruites! Els campions de la setmana van ser els pallassos/as de 2n A, que sembla que s'han posat les piles!








dimarts, 12 de març del 2013


Cartellera de l'Escola Verda

Hola, som l’Alex Ibor i l’Adrià Vicente de 2n d’ESO A i us presentem un resum de la nova cartellera de l’Escola Verda.
Us parlarem breument dels diversos aspectes que hi ha a la cartellera de l“Escola Verda”: l’Envirobank, del Bock’n  Roll, de la tonyina vermella, d’impostos de cotxes de dièsel,  i de l’optativa de 4t d’ESO d’Informàtica avançada amb el professor Nico.
Envirobank: aquesta idea australiana proposa reciclar diversos materials amb màquines de vending <<inverses>>. Aquestes màquines funcionen de manera que si fiques una llauna et donen diners, punts, etc.
Bock’n Roll: els alumnes de 4t d’ESO us volen ensenyar que hi ha altres maneres de portar l’entrepà: com el Bock’n Roll. És un envàs de plàstic amb diverses formes per poder ficar l’entrepà.
Tonyina vermella: només queda un 15% de la població original de tonyina vermella, per això es vol reivindicar la manera de pescar la tonyina vermella, pescant les tonyines més velles, i així es deixaria reproduir a les més joves.
Impostos del dièsel: el Govern ha decidit que posarà un impost als motors de dièsel  perquè contaminen més, ja que les macro partícules del NO2 les respirem pels pulmons i passen al sistema sanguini.
Optativa de 4t d’ESO: aquest any els nois i les noies de 4t d’ESO estan fent l’optativa d’Informàtica avançada amb el Nico. En aquesta optativa coneixen com són els ordinadors per dins, i aprofiten ordinadors que estaven espatllats i els arreglen.
Per més informació mireu la cartellera de l’escola verda a l’ ESO.

dijous, 7 de març del 2013

DIJOUS FRUITER 7/3/13


Una setmana més, els nens i nenes de 3er de Cicle Mitjà, han estat els campions de la fruita. Però el més important no és tant qui guanya, com el fet que cada dia som més els que ens afegim a aquesta gran iniciativa de seguir una dieta saludable. Si des de petits anem aconseguim anar introduint sabors i experiències culinàries noves, també estem educant. Així que ànim i a veure qui guanya la propera setmana!



dimarts, 5 de març del 2013

Tot arreglant ordinadors reciclem


A l’escola anunciata, dins la matèria optativa d’informàtica avançada, estem aprenent a arreglar ordinadors.
L’objectiu és saber no només programació (software) sinó aprendre sobre els components que formen l’ordinador per dins (hardware). Per aquest motiu obrim els ordinadors de sobretaula i muntem ordinadors que funcionin aprenent a instal·lar components: plaques base, discs durs, targetes gràfiques, targetes RAM de memòria, fonts d’alimentació, etc.
En les següents fotos podràs observar com els estudiants de 4rt de la ESO treballen al taller muntant ordinadors nous.