divendres, 15 de febrer del 2013

PANELLS FOTOVOLTAICS DE CONSUM PROPI!


Hola, som l’Andrea Álvarez i l’Àlex Ibor de 2n d’ESO A i avui us volem presentar un tema molt interessant. Hem trobat una pàgina web que t’ensenya com fer un panell solar de consum propi i, així, poder estalviar fins a un 70% menys de llum!
És una novetat que ha nascut a Xile (origen d’aquesta pàgina web) i s’està prolongant fins a Estats Units! Ara us deixem amb la informació i amb els passos que cal seguir i un vídeo d’explicació.
FINS A UNA ALTRA!!

L'energia fotovoltaica és una de les millors alternatives per no dependre de les grans companyies de llum i estalviar diners. No obstant això, sempre diu que implementar aquest tipus de tecnologia és molt costós i complex. Aquest mite popular no és tan cert ja que per aproximadament 120 mil pesos xilens (250 dòlars) pots crear el teu propi panell solar, és fàcil de fer ia més és molt més lleuger que els panells tradicionals.

Per crear les vostres panell solar de forma econòmica, necessites els següents materials:

Plaques solars. S'encarreguen a Estats Units, és molt més barat importar i les plaques triguen menys de 10 dies a arribar.
Kit per armar circuit de 30 cel · les fotovoltaiques de 6 × 6 polzades. (Cel ·, tab wire i bus wire, llapis flux, soldadura i díode).
Planxa de polímer 10mm, de 1 metre quadrat. Aconsegueix a les botigues de acrílics, botigues de publicitat o en els grans centres comercials de construcció.
Motllura de protecció de les portes d'hivern. Les venen a les botigues de construcció o ferreteries.
4 quilos de mescla resina epóxica (3 quilos de resina i 1 de enduridor).
4 metres d'rivet aïllant rodó. (Ve en rotllos de 6 metres).
Convertidor elèctric. Pots trobar-lo a les botigues de construcció ia Internet.
4 metres de cable 1,5.
Primer: Forma files amb les plaques solars. Ull: s'ensamblen respectant el negatiu i positiu perquè pugui funcionar posteriorment. Fes files fins a completar tota la placa

Segon: Aplica el compost químic sobretot el panell (Resina Póxica). Aquesta barreja farà que el teu panell sigui molt més resistent, a l'aigua, clima, cops, etc.

Tercer: connecta un cable als filaments i porta-fins al convertidor, que distribuirà l'energia en dues parts, una per l'endoll de casa teva i una altra petita ració sobrant que va al teu mesurador.

Llest! Ja tens el teu panell solar, has invertit diners i temps, però podràs estalviar fins a un 70% d'energia mensual i el panell dura des de 5 a 8 anys. Pero tingues en compte que, per exemple, si vius amb la teva parella (2 persones) no necesitaras tants panells com si per exemple, tens 3 fills i una muller. Tingues-ho en compte!

VIDEO D'EXPLICACIÓ:



FOTOGRAFÍES:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada