divendres, 31 de maig del 2013

Cinc llengües animals rècord.

http://www.muyinteresante.es/cinco-lenguas-animales-de-record
La més llarga. La llengua de la ratapinyada Anoura fistulata, que aquest mamífer empra per xuclar el nèctar de les flors de les que s'alimenta, mesura una vegada i mitja la longitud de tot el seu cos, proporcionalment més que la de qualsevol altre mamífer.

Màxima potència. La salamandra Bolitoglossa dofleini pot llançar la seva llengua amb una potència de 18.000 watts per quilogram de múscul, segons han pogut determinar científics de la Universitat del Sud de Florida (EUA).

Oxigenada. La tortuga mesquera d'Austràlia (Sternotherus odoratus) utilitza certes papil·les de la llengua per extreure oxigen de l'aigua. D'aquesta manera és capaç de romandre submergida diversos mesos sense treure ni un sol cop el cap a la superfície.

Velocitat punta. La del camaleó funciona com una catapulta, que allibera ràpidament l'energia necessària per assolir una acceleració de fins a 500 metres per segon. No obstant, si la temperatura baixa per sota de 10 º C, la llengua es torna menys elàstica i més lenta.

Multi usos. La llengua de la girafa, de color blau fosc, gairebé negre, pot mesurar més de 50 centímetres. Es tracta d'un òrgan prènsil, que entre altres coses li serveix per arrencar les branques dels arbres dels que s'alimenta, fins i tot si estan plenes d'espines com les de les acàcies. I també és molt útil per netejar les orelles.


   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada