dilluns, 3 de juny del 2013

Meteorit a Txeliàbinsk

Un meteorit de 10 tones cau en la ciutat de Txeliàbinsk
-En el matí del 15 febrer 2013 al sud dels Urals, Rússia, aproximadament a les 09:15 un meteor va creuar el cel al matí a una velocitat d'almenys 54.000 km/h i es va fer miques sobre la ciutat de Txeliàbinsk. L'objecte principal sembla haver caigut sobre el Llac Chebarkul. L'Acadèmia Russa de les Ciències estima que el meteorit pesava 10 tones i l'explosió en ple vol es va produir a una alçada entre 30-50 quilòmetres de la superfície.
-S'han declarat ferides prop de 1.000 persones, principalment amb els vidres de les finestres trencades, dues persones en estat greu.

-Encara que no hi ha una definició estricta del terme, aquest objecte es considera millor com un bòlid perquè era molt brillant, va explotar, i va ser audible.

Un terratrèmol submarí de magnitud 8,9 en l'escala de Richter, el pitjor en la història del Japó, i el consegüent tsunami amb onades de deu metres d'alçada han deixat més de 1.700 morts, almenys 10.000 desapareguts i centenars de milers de desplaçats a la costa nord-est de l'arxipèlag, així com danys incalculables a les infraestructures, habitatges i indústries de la tercera economia mundial. Els desperfectes causats en una central nuclear que va alliberar en una hora el límit de radiació que pot suportar una persona en un any va obligar a evacuar la zona a 20 quilòmetres a la rodona.
El terratrèmol d'Haití del 2010, ha estat de magnitud 7,0 Mw centrat aproximadament a 15 km de Port-au-Prince, Haití, va passar a les 21:53:09 UTC dimarts 12 de gener del 2010. El terratrèmol es va originar a una fondària de 10 km hipocentre. Segons el Servei Geològic dels Estats Units es van registrar una sèrie de moviments de menor intensitat després del principal rèpliques que tingueren magnituds d'entre 5,0 i 5,9. Una gran part de la capital Port-au-Prince ha quedat destruïda o molt afectada.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada