dilluns, 3 de juny del 2013

PLUJA ACIDA

La pluja àcida és una de les conseqüències de la contaminació de l'aire. Quan qualsevol tipus de combustible es crema, diferents productes químics s'alliberen a l'aire. El fum de les fàbriques, el que prové d'un incendi o el que genera un automòbil, no només conté partícules de color gris (fàcilment visibles), sinó que a més tenen una gran quantitat de gasos invisibles altament perjudicials per al nostre medi ambient.
Centrals elèctriques, fàbriques, maquinàries i cotxes "cremen" combustibles, per tant, tots són productors de gasos contaminants. Alguns d'aquests gasos (especialment els òxids de nitrogen i el diòxid de sofre) reaccionen al contacte amb la humitat de l'aire i es transformen en àcid sulfúric, àcid nítric i àcid clorhídric. Aquests àcids es dipositen als núvols. La pluja que produeixen aquests núvols, que contenen petites partícules d'àcid, es coneix amb el nom de "pluja àcida".

En el link seguen trobaràs  mostra de lo que produeix la pluja acida als llacs i als sers marins: al principi hi ha molt poc àcid però cada vegada hi ha mes àcid fins que mata tots els peixos i plantes que hi ha en el llac.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada